Našim tekmovalcem 11 zlatih medalj na pokalu Slovenije

V soboto in nedeljo, 21. in 22. maja 2016, je v Gimnastičnem centru Ljubljana potekalo tekmovanje za pokal Slovenije. Tekmovalci ŠD Center Maribor so dosegli izvrstne uvrstitve in osvojili kar 11 zlatih medalj, 4 srebrne in 1 bronasto.

Sara King je tekmovala v članski konkurenci, kjer je zmagala v mnogoboju ter na preskoku, gredi in parterju, na bradlji je osvojila 2. mesto. Zala Bedenik je v kategoriji kadetinj zmagala v mnogoboju ter na preskoku, bradlji, gredi in parterju. Na vrtalici je bila druga.

Na kadetskem pokalu Slovenije v moški konkurenci je Sven Jug osvojil 2. mesto v mnogoboju, zmagal je na preskoku in krogih in osvojil še 2 .mesto na drogu. Tadej Kramberger je bil na konju z ročaji tretji, Oskar Forštnarič pa je najboljšo uvrstitev dosegel na parterju, kjer je bil 9.

Hkrati je potekalo tudi tekmovanje za pokal Narodnega doma v obveznih vajah. Naši tekmovalci so osvojili ekipno 5. mesto v kategoriji obvezne vaje 1 in ekipno 6. mesto v kategoriji OV2. Tin Štros in Luka Weingerl sta v kategoriji OV3 osvojila 4. in 6. mesto v mnogoboju.

Vsi rezultati so dostopni na: 

http://www.gimnasticna-zveza.si/Rezultati.aspx