Priprave deklet v Angliji

Tekmovalki ŠD Center Maribor Sara King in Zala Bedenik, trenerja Klemen in Marianna Bedenik ter kolegica iz ŠD Studenci Tina Ribič so se v januarju 2014 odpravili na priprave v Anglijo.

Sara in Zala sta tako strnili svoje vtise:

"V soboto, 11.1., smo se trenerja Klemen in Marianna, Tina in midve odpravili v Anglijo na priprave. Zvečer smo prileteli v Luton, kjer smo prespali pri naših dobrih prijateljih. Pot smo nadaljevali v univerzitetno mesto Loughborough, kjer trenutno študira prijateljica iz ŠD Studenci Carmen Horvat. Tam smo tudi trenirali in prespali eno noč. Tina je ostala pri Carmen cel teden, mi pa smo nadaljevali s potjo.

Naslednji dan smo šli v Huntington Gymnastics Club, kjer trenira olimpijski podprvak iz OI v Londonu 2012, Louis Smith (na fotografiji s Saro in Zalo). Spali smo pri glavnem trenerju tega društva in tam trenirali zvečer ter naslednji dan zjutraj. Naša pot se je nadaljevala v Basildon, kjer smo se srečali z Maxom Whitlockom, dobitnikom dveh bronastih medalj na OI v Londonu 2012, in praznovali njegov 21. rojstni dan.

Naslednji dan smo pridno trenirali. V klubu so imeli tudi atletski stadion, plezalno steno, fitnes ter tri olimpijske bazene. Telovadnica je bila krasna. Zadnje dni smo preživeli pri romunskih prijateljih v Maidstonu in trenirali v klubu Pegasus.

Obiskali smo tudi London, ki je fantastičen. Ogledali smo si Big Ben, the London Eye, Hyde Park, Buckinghamsko palačo in ''Platform Harry Potter 9 and ¾''. Od vseh stvari je bil daleč najboljši musical We will rock you. V petek smo šle punce malo nakupovat in naredile zadnji trening.

V soboto zjutraj smo se spakirali in se odpravili na pot proti domu. Vmes smo se ustavili v najstarejšem mestu v Angliji, v Windsoru. Srečo smo imeli, da smo ujeli menjavo straže na kraljičinem gradu. V soboto zvečer smo bili že doma. Izkušnja je bila nepozabna in verjameva, da smo vsi zelo uživali."